1/3 Polaków odżywia się zdrowiej w wakacjePrawie co trzeci Polak w wakacje odżywia się bardziej zdrowo niż przez pozostałą część roku – wynika z badania przeprowadzonego przez markę produktów żywności funkcjonalnej Op
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak – wynika z danych Głównego Ur
Tłuszcze w diecie senioraTłuszcze są przede wszystkim źródłem energii niezbędnej dla prawidłowego rozwojui funkcjonowania organizmu człowieka. Stanowią jeden z trzech podstawowych składników odżywczych. W nowej piramidzi
Upalne lato może okazać się dla małego dziecka bardziej uciążliwe, niż sroga zima. Wystawione na wysokie temperatury ciało malca nie potrafi poradzić sobie z wysoką temperaturą, gdyż jego system termoregulacji nie jest jesz
Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Warszawa, 26 marca 2018 r.Piękny brzuch także po ciążyCiąża to wyjątkowy czas w życiu każdej kobiety, w którym najważniejsze jest dziecko. O wszystkim innym zaczynamy myśleć już po tym, jak pojawi się ono na świecie i
Warszawa, 20.11.2020 r.INFORMACJA PRASOWACodzienny-niecodzienny – dlaczego burak ma swoje święto?We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne
Sport pokierował moją filozofią pracy – o biznesie opartym na pasji Adam Adamski, kulturysta i założyciel cateringu Fit Malina. Mistrz Polski w kulturystyce, przedsiębiorca i przede wszystkim – promotor zdrowego trybu życia
Nietolerancja laktozy uznawana jest za jedną z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Eliminacja produktów mlecznych z diety dorosłych budzi jednak wciąż kontrowersje. Przeciwnicy diety bez laktozy uważają, ż
Trawa pszeniczna – poznaj moc super jedzenia!Trawa pszeniczna, obok młodego jęczmienia, spiruliny, nasion chia czy jarmużu, robi furorę wśród amatorów zdrowego odżywiania i superfoods, czyli żywności wyjątkowo cennej