Informacja prasowa, 17 października 2016 r.Burak z cebulą, a na deser porzeczka – czyli co jeść, aby nie chorować?Budowanie odporności to długotrwały i niełatwy proces. Na co dzień można ją wspomóc dbając o prawidłow
Warszawa, 1 października 2020Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu– jakimi jaroszami są Polacy?1 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu. To świetny moment, aby przyjrzeć się temu, jak Polacy podchodzą
Jaki posiłek do tornistra? Odpowiednia dieta to sposób na trudności w szkole!Powrót do szkoły po wakacyjnej przerwie to dla uczniów powrót do wzmożonego wysiłku umysłowego związanego z koncentracją i zapamiętywaniem. Dlat
Czy jedzenie naprawdę może poprawiać kondycję mózgu? Nasz mózg pracuje bez wytchnienia. Nawet podczas snu pozostaje aktywny, segregując informacje i tworząc nowe powiązania między neuronami. W momentach dużej aktywności in
Masz w domu niejadka? Wprowadź kilka zmian… w swoim myśleniu– Jedzenie jest fizjologią, tak jak oddychanie, a rodzice robią z tego cyrk. Ustalanie dziecku, ile ma jeść, jest równie absurdalne jak powiedzenie mu, ile ma
Informacja prasowaWarszawa, 11 września 2017 r.Dlaczego kasza jest niezastąpionym składnikiem śniadania Twojego malucha?Eksperci są zgodni, że śniadanie jest pierwszym i najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Z jakich prod
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 10.01.2019Droga Mamo: Łap chwile, tak szybko przemijają!Macierzyństwo to chwile. Chwile radości, gdy na buźce Malucha pojawi się uśmiech; chwile zmęczenia, gdy kolejna noc zalicza się do tych nie
Uwaga! Osteoporoza najczęstszą chorobą współczesnego społeczeństwa! Zadbaj o kości i nie łam się! Dowiedz się jak chronić siebie przed tym schorzeniemDane są zatrważające! W Europie co 30. sekund dochodzi do złamań z
Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Informacja prasowaWarszawa, 31 sierpnia 2016Migdał – doskonałość wprost z natury Orzech, któremu bliżej do moreli niż do orzecha laskowego, uprawiany niemal na wszystkich kontynentach. Jest wykorzystywany jako cenne źród�