Groźny mit utrudnia leczenie rakaWypowiedź: Marta Ozimek-Kędzior fundacja Rak’n’Roll, Jerzy Giermek onkolog, Katarzyna Boodie, kolorowa „Boska Matka”, która będąc w ciąży dowiedziała się, że ma raka
Warszawa, 26 marca 2018 r.Piękny brzuch także po ciążyCiąża to wyjątkowy czas w życiu każdej kobiety, w którym najważniejsze jest dziecko. O wszystkim innym zaczynamy myśleć już po tym, jak pojawi się ono na świecie i
Warszawa/Brześć Kujawski, 27.06.2019 r.Czym karmić w upały małego niejadka?Upały i temperatura powyżej 30 stopni nie sprzyjają apetytowi, zwłaszcza u dzieci. Jak w letnie dni komponować dietę malucha tak, by mimo
Informacja prasowaGrajewo, 24 listopada 2020Naturalne sposoby na jesienno-zimowe przeziębienieCo roku mniej więcej we wrześniu rozpoczyna się sezon na… katar, kichanie i ból gardła, jednak nad budowaniem swojej odporności n
Warszawa, 9 listopada 2020 r. Gęsina na św. Marcina – gęsie mięso w wydaniu Ewy Wachowicz11 listopada na imieninach Świętego Marcina króluje… gęsina. Aby przybliżyć tradycję spożywania tego szlachetnego mięsa, najpi�
Ślub i wieńczące go wesele to najważniejsze wydarzenie w życiu większości z nas. Zazwyczaj planujemy je z dużym wyprzedzeniem i robimy wszystko, by były one zgodne z naszymi wyobrażeniami. Aby ten szczególny dzień rzeczywi�
Kilka faktów o błonniku.Autor: Adam Adamski, Mistrz Polski w kulturystyce i właściciel firmy cateringowej Fit MalinaBłonnik jest istotnym składnikiem diety. Jest naturalnie występującą substancją, częścią ścian komórek
Trawa pszeniczna – poznaj moc super jedzenia!Trawa pszeniczna, obok młodego jęczmienia, spiruliny, nasion chia czy jarmużu, robi furorę wśród amatorów zdrowego odżywiania i superfoods, czyli żywności wyjątkowo cennej
Informacja prasowaPoznań, 17 kwietnia 2018 r.Europejski Dzień Śniadania – dlaczego jest ono najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia?O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, każdy dobrze wie. Od
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.TRIPPA ALLA ROMANA (FLAKI PO RZYMSKU)Składniki:0,5 kg flakówgałązka selera naciowegomarchewkacebulabazyliamiętaser