09.2015 r.Kobieta aktywna w ciąży – jak bezpiecznie ćwiczyć?„Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się” – która kobieta w ciąży tego nie słyszała? A przecież ruch ma pozytywny wpływ na przebieg porodu, figurę oraz sa
Warszawa, 20 czerwca 2018r. Mamą być, czyli jak zadbać o ciało po ciążyCiąża i macierzyństwo to wyjątkowy czas. Mimo tego wielu kobietom nadal kojarzy się z rozstępami, dodatkową ilością tkanki tł
Warszawa, 24 lipca 2019INFORMACJA PRASOWA Mężczyzna się nie domyśli – zaplanuj dla niego zadania!Małgorzata Ohme radzi, jak dzielić się obowiązkami domowymiDomowe obowiązki takie jak gotowanie, sprzątanie czy opieka na
Zamiast zabawek podaruj dziecku swoją uwagę – czy poświęcamy jej wystarczająco dużo?Nic tak nie cieszy dzieci jak wspólna zabawa z rodzicami. Jako rodzice, odpowiedzmy sobie jednak na pytanie: ile razy zdarzyło się, że nas
Informacja prasowaPoznań, 17 kwietnia 2018 r.Europejski Dzień Śniadania – dlaczego jest ono najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia?O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, każdy dobrze wie. Od
Do kiedy dziecko karmi się mlekiem?W życiu każdego malucha przychodzi czas, kiedy żegna się on z jedzeniem, które towarzyszyło mu od pierwszych chwil życia: mleko stopniowo zastępowane jest przez „dorosłe” posiłki, a do
Informacja prasowaWarszawa, 19 czerwca 2018 r.Dzieci, ze względu na swoją ciekawość świata i żywiołowość, są szczególnie narażone na niektóre urazy i dolegliwości. Dlatego wyjeżdżając z maluchem na wakacje, każda ma
Szpinak w diecie dziecka – dlaczego jest tak cenny i jak przemycić go maluchowi na talerzSzpinak, nie wiedzieć dlaczego, nie należy do kategorii najpyszniejszych dziecięcych przysmaków. Może wynika to przedszkolnych doświ
Informacja prasowaWarszawa, 10 października 2016„zadBA!j o sylwetkę” – nie daj się cellulitowi! Każda kobieta marzy o idealnej figurze – pozbawionej zbędnych kilogramów i cellulitu. Jednak nie każda z nas jest gotowa
Informacja prasowaWarszawa, 2 września 2019 r.Sekrety ziemniaków – co kryje się tuż pod skórką?Ziemniaki, uważane przez wielu za tuczące, są źródłem cennych witamin i składników odżywczych, m.in. witaminy C, potasu