Codzienność potrafi przyprawić nas o ból głowy. Życie w ciągłym biegu, problemy w pracy i goniące terminy powodują permanentny stres, który negatywnie odciska się nie tylko na naszej produktywności, ale i na życiu prywatn
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak – wynika z danych Głównego Ur
Łódź, 11 stycznia 2018Informacja prasowaStosowanie zbilansowanej diety i hektolitry potu wylewane na siłowni w niezwykle korzystny sposób wpływają na nasze ciało. Ważne jednak, żeby wszystko robić z głową. Zbyt dra
Kosmetyki jutra – stwórz swój idealny kremWybranie kremu do twarzy, który będzie dopasowany do potrzeb Twojej skóry nigdy nie było zadaniem łatwym. Pomimo wielu dostępnych marek i ogromnego wyboru jaki dają drogerie, krem k
Informacja prasowaWarszawa, 17 listopada 20165 sposobów na łatwiejszy poranek Początek dnia często determinuje nasz nastrój na dalszą jego część. Poranek powinien być dobrze zaplanowany, jeśli nie będziesz biegać w pani
Informacja prasowa30 października 2017 r. Kwas hialuronowy występuje naturalnie w organizmie ludzkim w postaci soli sodowej. Jego podstawową funkcją jest wiązanie wody, dzięki czemu skóra jest nawilżona i elastyczna. Wspomaga
Warszawa, 26 lipca 2017Informacja prasowaMądre odżywianie: jak uniknąć efektu jojo?Od lat próbujesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów, ćwiczysz, stosujesz diety redukcyjne. Osiągasz wreszcie wymarzoną wagę i zgrabną
Warszawa, 08 października 2015Co Polki wiedzą o płodności?Problemy z zajściem w ciążę nie zawsze są skutkiem niepłodności. Często natomiast wynikają z niewiedzy na temat własnej fizjologii.
Badanie genów metabolizmu i otyłości cz.1Osoby mające dolegliwości związane z trawieniem czy metabolizmem, które uniemożliwiają odchudzanie, wykonać powinny badania genetyczne. Dotyczą one genów związanych m.in. z metabol
Żadna branża nie pozostaje obojętna na zmieniające się jak w kalejdoskopie trendy. Każdego roku można również śledzić pojawiające się nowinki ze świata kulinarnego, które tak wyglądem, jak i smakiem wprawiają w zachwyt