Groźny mit utrudnia leczenie rakaWypowiedź: Marta Ozimek-Kędzior fundacja Rak’n’Roll, Jerzy Giermek onkolog, Katarzyna Boodie, kolorowa „Boska Matka”, która będąc w ciąży dowiedziała się, że ma raka
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 5 listopada 2020 r.Fakty i mity nt. operacji plastycznych biustuPlastyka piersi, czyli ich powiększenie, pomniejszenie czy lifting, mają na celu poprawę wyglądu sylwetki oraz samego samopoczucia pacje
Informacja prasowaWarszawa, 18 października 2017 r.Jesień to trudny okres dla wielu z nas – niewiele słońca, deszcz, wiatr i chłód… Częściej niż kiedykolwiek dopada nas też kiepski nastrój i apatia. Jak sobie z nim
Informacja prasowaWarszawa, 12 września 2019 r.Trend dbania o sylwetkę nie wychodzi z mody. Niezależnie od sezonu, chcemy wyglądać zgrabnie i mieścić się w mniejszy rozmiar ubrań niż dotychczas. Żądni szybkiego rezultatu
Informacja prasowa Program leczniczy Grupy FamiCord przełomemw wykorzystaniu własnych komórek macierzystychGrupa FamiCord powołuje program leczniczy wykorzystania autologicznych komórek macierzystych z krwi pępowinowej w lecze
Informacja prasowaŚwiatowy Dzień Krwi Pępowinowej: Polska świętuje go w tym roku wyjątkowo uroczyściei chwali się osiągnięciami na światowym poziomie15 listopada obchodzony jest World Cord Blood Day czyli Światowy Dzie�
Informacja prasowaPoznań, 17 kwietnia 2018 r.Europejski Dzień Śniadania – dlaczego jest ono najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia?O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, każdy dobrze wie. Od
Gastronomia staje się branżą innowacyjnąAutor: Adam Adamski, właściciel cateringu dietetycznego Fit MalinaW roku 2009 i 2014 Główny Urząd Statystyczny przeprowadził szerokie badania dotyczące problemu nadwagi w Polsce. Pot
Przepisy na dania z kaszą w roli głównej od Mai Sobczak, autorki bloga „Qmam kasze”, ambasadorki kampanii „Lubię kaszę”Pęczak i smażona rzodkiewka na maśle szałwiowymSkładniki:1/2 szklanki pęczaku2 łyżki mas
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto cz