INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 10.01.2019Droga Mamo: Łap chwile, tak szybko przemijają!Macierzyństwo to chwile. Chwile radości, gdy na buźce Malucha pojawi się uśmiech; chwile zmęczenia, gdy kolejna noc zalicza się do tych nie
Badanie genów metabolizmu i otyłości cz.1Osoby mające dolegliwości związane z trawieniem czy metabolizmem, które uniemożliwiają odchudzanie, wykonać powinny badania genetyczne. Dotyczą one genów związanych m.in. z metabol
18 listopada 2020 r.Informacja prasowaJak zadbać o siebie, spędzając większość czasu w domu?U ponad połowy Polaków podczas pandemii wzrósł poziom stresu , co prawdopodobnie przyczyniło się do pogorszenia nie tylko jakoś
Zdjęcia z USG – najlepsza pamiątka po ciążyCiąża to bardzo wyjątkowy stan, który budzi często skrajne emocje. Szczęście, strach, euforia – to właśnie takie uczucia targają kobietą przed porodem. Kobiety mają r
Informacja prasowa4 stycznia 2019, WarszawaNowy Rok – nowy ja. Niemal wszyscy, co roku w styczniu, jesteśmy gotowi na wprowadzenie życiowych zmian. Noworoczne postanowienia dotyczą prawie każdego obszaru naszego życia. Najcz�
Warszawa, 9 listopada 2020 r. Gęsina na św. Marcina – gęsie mięso w wydaniu Ewy Wachowicz11 listopada na imieninach Świętego Marcina króluje… gęsina. Aby przybliżyć tradycję spożywania tego szlachetnego mięsa, najpi�
Warszawa, 20.11.2020 r.INFORMACJA PRASOWACodzienny-niecodzienny – dlaczego burak ma swoje święto?We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne
Informacja prasowaPoznań, 12 lipca 2017Waga jako drażliwy temat: jak rozmawiać z nastolatką?Mamo, jestem zbyt gruba! Wszystkie koleżanki w klasie są szczuplejsze ode mnie! – jeśli nie raz słyszałaś z ust swojej pociechy
Ahoj przygodo! Menu w podróży, czyli co zabrać ze sobą?Co zabrać ze sobą? To pytanie nieustannie trapi rodziców, babcie i wujków, którzy chcą dopilnować, aby uczestnicy wycieczki nie tylko podziwiali piękne widoki, ale i p
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto cz