Tosca Lee„Królowa Saby”Wydawnictwo Świętego WojciechaPrawda zaklęta w legendzieNakładem wydawnictwa Świętego Wojciecha ukazuje się najnowsza książka w serii Na Osi Czasu pt. „Królowa Saby” amerykańskiej pisarki
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2017Kurczak w diecie przyszłej mamyOkres ciąży oraz karmienia to dla każdej kobiety wyjątkowy czas, w trakcie którego zwracamy szczególną uwagę na odpowiednią dietę. To, w jaki spos
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto cz
Pełną piersiąSymbolem kobiecości, tym co wyróżnia płeć piękną są bez wątpienia piersi. Bazując na atawistycznych instynktach kojarzą się z płodnością, sytością i poczuciem bezpieczeństwa. Skoro aż tak przyciągaj
Zmęczenie, spadek wydajności, blada cera? To mogą być skutki niedoboru żelaza! Żelazo w jeden z ważniejszych pierwiastków mineralnych, niezbędnych nam do życia. W naszym organizmie nie jest wolnym strzelcem, lecz łączy się
Ciążowe pamiątki – co zachować z okresu ciąży?Ciąża to jeden z najbardziej niezwykłych momentów w życiu. Oczekiwanie, niepewność, troska, ciekawość – wszystko to poprzedza poznanie nowego człowieka, naszego dziecka
03.2017 r.Problem z zajściem w ciążę – winne geny?Przyczyna nawracających, samoistnych poronień może tkwić w naszych genach. Istnieją bowiem mutacje genetyczne mogące zwiększać ryzyko obumarciu płodu. Donoszenie ciąż
Za mało warzyw, za dużo cukru i soli w diecie… polskich dzieci. Niemożliwe? A jednak! Ponadto zbyt wiele niemowląt w Polsce jest nieprawidłowo karmionych w pierwszym okresie swojego życia. Może to mieć niekorzystny wpływ
Komentarz eksperta Bakalland – Emilia Raszyńska CzerkawskaWarszawa, 18 stycznia 2018Nie bój się jeść koloramiCzy kolor naszego pożywienia ma znaczenie? Owszem i to nie tylko z estetycznego punktu widzenia. To właśnie barwa
Kategoria :Data publikacji: 26.02.2018Jedzenie to nie tylko przyjemność, ale także fundament i podstawa dobrego funkcjonowania organizmu. Komponując menu na kolejny dzień nie powinniśmy zapominać, jak wiele możemy zrobić d