Rośliny Żywność

Kalerosse™ – nowe warzywo

Kalerosse™ – nowe warzywo
Informacja prasowa – Fit&Easy grudzień 2016 Kalerosse™ – nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni To będzie hit! Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i

Informacja prasowa – Fit&Easy
grudzień 2016

Kalerosse™ – nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni

To będzie hit!

Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje wyjątkowe warzywo – kalerosse™! Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Kalerosse™ to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu – mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.

To połączenie ma moc!
Nowe warzywo kalerosse™ to połączenie brukselki i jarmużu, a jego powstanie to wynik 15 lat pracy nad naturalnymi krzyżówkami roślin. Inspiracją do stworzenia tego oryginalnego warzywa, była chęć odkrycia niezwykle uniwersalnego, subtelnego w smaku, prostego w przygotowaniu i wszechstronnego kulinarnie produktu. Dokładnie taki efekt został osiągnięty! Dzięki tradycyjnym metodom krzyżowania nasion, bez ingerencji w materiał genetyczny, bez udziału GMO i sztucznych składników, udało się stworzyć nowatorskie i wyjątkowo pyszne „kapustki”! Kalerosse™ zachwyca miłośników warzyw na całym świecie, ciesząc się wielką popularnością zarówno w Stanach Zjednoczonych, gdzie od 2012 r. znane jest jako „Kalettes”. Znalazło też licznych wielbicieli w Holandii, Szwajcarii, Niemczech, Skandynawii i Wielkiej Brytanii. Warzywo doceniane jest nie tylko przez konsumentów, lecz także przez znawców i degustatorów, a w Berlinie, na targach Fruit Logistica Innovation Award 2013, zdobyło 3 miejsce pod kątem innowacyjności w międzynarodowym sektorze produktów rolnych.

Kalerosse™ w przekroju przypomina brukselkę, lecz jego faliste listki tworzą zielono-fioletowe rozetki. Piękny, efektowny wygląd to jednak nie wszystko. Kalerosse™ przykuwa uwagę swoim smakiem. Unikalne połączenie charakterystycznych nut brukselki ze słodkawym, lekko orzechowym posmakiem jarmużu daje zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.

A to już wiesz?  EKOLOGICZNE MLEKO NASTĘPNE 2

Kalerosse™ jest również bardzo zdrowe. W zaledwie 100 g kalerosse™ znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 (która pomaga magazynować energię z pożywienia i wspomaga pracę układu nerwowego) oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce. Dodatkowo zawiera duże stężenie witaminy E, która doskonale wpływa na wzrok, wspomaga pracę mięśni i wzmacnia naczynia krwionośne oraz odporność całego organizmu. Kalerosse™ to ważna, bardzo wartościowa pozycja w menu, która zaspokoi zapotrzebowanie na wiele witamin i składników odżywczych, zarówno osób dorosłych, jak i dzieci.

Fit&Easy – prekursor na polskim rynku
Marka Fit&Easy jako pierwsza wprowadza do swojego bogatego portfolio zupełnie nowe warzywo, wyznaczając nowe trendy smakowe. Takiego połączenia w naszym kraju jeszcze nie było, a kalerosse™ zachwyca wszystkich, którzy je spróbują! Teraz także w Polsce! To prawdziwe warzywo sezonowe, którego nie uprawia się latem. Po ten wyjątkowy smak i liczne właściwości zdrowotne można sięgnąć od listopada do marca. W tych miesiącach kalerosse™ dostępne jest w sprzedaży w całym kraju. Warto skusić się na nie już teraz!

Kalerosse™ jest pakowane w transparentną folię z etykietą w firmie otwieranej książeczki, w której znajdują się przepisy kulinarne, propozycje podania oraz apetyczne zdjęcia gotowych potraw.

Kalerosse™ Fit&Easy, Cena: 5,99 zł/150 g

Kalerosse™ oznaczamy znakiem towarowym (™) ponieważ jest to nazwa należąca do firmy Green Factory.

Omlet z Kalerosse™

Składniki:
150 g Kalerosse™ Fit&Easy
1 cebula
8 pomidorów koktajlowych
4 jaja
2 łyżki mąki
Sól, pieprz do smaku
Oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Kalerosse™ przekroić na połówki, cebulę obrać i posiekać w piórka. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić pokrojone warzywa, smażyć często mieszając by się nie przypaliły. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, przekroić na połówki i dodać do warzyw na patelni. Jaja roztrzepać dokładnie z mąką, wylać na wstępnie przesmażone warzywa. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, pod przykryciem, aż masa jajeczna zetnie się.

A to już wiesz?  Owocowo-jogurtowe desery w słoiczkach

Smacznego!

Fit&Easy to marka świeżych, paczkowanych, gotowych do spożycia sałat i warzyw pochodzących wyłącznie od profesjonalnych, certyfikowanych dostawców. Wygoda przygotowania posiłków na bazie Fit&Easy sprawia, że produkty doskonale wpisują się w menu osób aktywnych, które czują potrzebę zdrowego odżywiania. Oferowane przez markę produkty to świeże warzywa takie jak: roszponka, jarmuż, rukola czy szpinak, gotowe mieszanki sałat i mieszanki sałatkowe: Party, Weekend, Cool, Family, Smart, Active, a także bazy do warzywnych koktajli oraz gotowe do spożycia sałatki tzw. lunch boxy. Wszystkie produkty są kompozycją świeżych warzyw, będących naturalnym źródłem witamin, mikroelementów oraz błonnika. Fit&Easy to gwarancja doskonałego smaku i jakości.

Marka Fit&Easy należy do polskiej firmy Green Factory. Obecnie należy do niej 50% udziałów polskiego rynku sałat ciętych gotowych do spożycia. Produkty firmy dostępne są we wszystkich kanałach sprzedaży – od małych sklepików po duże sieci handlowe. Od wielu lat eksportowane są również za granicę. Firma posiada 2 nowoczesne fabryki i doskonale wyposażone labolatorium mikrobiologiczne, które czuwa nad bezpieczeństwem oferowanych warzyw. Green Factory to rodzinny biznes, prowadzony w oparciu o doświadczenia pokoleń czego efektem są produky najwyższej jakości. Warzywa pochodzą z tradycyjnych upraw polowych, a ich produkcja kontrolowana jest od nasionka, przez zbiory, aż po produkt gotowy czego dowodem są liczne certyfikaty.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy