Ahoj przygodo! Menu w podróży, czyli co zabrać ze sobą?Co zabrać ze sobą? To pytanie nieustannie trapi rodziców, babcie i wujków, którzy chcą dopilnować, aby uczestnicy wycieczki nie tylko podziwiali piękne widoki, ale i p
Informacja prasowaGrajewo, 27 października 2020Produkty bez laktozy – alternatywa dla osób z nietolerancjąNietolerancja laktozy to coraz powszechniejsze schorzenie. Szacuje się, że może dotyczyć nawet 25 procent społeczeń
Informacja prasowa3 kwietnia 2019, WarszawaCiążowe dolegliwości? Poznaj największe mity Kiedyś wierzono, że przejście w ciąży pod drabiną sprawi, że dziecko będzie za małe. Z kolei nasze babcie nie nosiły korali na sz
Informacja prasowaŁódź, 7 listopada 20163 pomysły na śniadanie w wersji orientalnejŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Z tym stwierdzeniem spotykamy się bardzo często, jednak czy zdajemy sobie sprawę z czego
Napoje roślinne pełne smaku – bez laktozy i glutenuNapoje, czy też mleka roślinne od kilku lat zyskują coraz większą popularność. Wybieramy je głównie ze względu na nietolerancję laktozy bądź alergie pokarmowe, ale te
Warszawa, 3 września 2018 r.Informacja prasowaSmaczne i zdrowe przekąski do szkoły dla Twojego dzieckaNowy rok szkolny to kolejne wyzwanie dla dzieci, ale i rodziców. Dla tych drugich – zwłaszcza w kwestii kulinarnej. Jak wyn
Informacja prasowaGrajewo, 31 sierpnia 2020Kwaśna czy kremówka – czym różnią się śmietany i którą z nich wybrać?Śmietanka i śmietana są jednymi z najpopularniejszych produktów mlecznych w Polsce. Wykorzystujemy j
Informacja prasowa Warszawa/Brześć Kujawski, 26.04.2018 r.Codzienne obowiązki, stres i brak czasu przyczyniają się do tego, że nasze zimowe, dodatkowe kilog
Informacja prasowa Wrocław, 24.10.2016Zimny jesienny wieczór? Lubię to!Coraz wcześniej robi się ciemno, a na dworze panuje aura delikatnie mówiąc nieprzyjazna – pierwsze przymrozki, wiatr i deszcz. Czy oznacza to, że
Przepisy na dania z kaszą w roli głównej od Mai Sobczak, autorki bloga „Qmam kasze”, ambasadorki kampanii „Lubię kaszę”Pęczak i smażona rzodkiewka na maśle szałwiowymSkładniki:1/2 szklanki pęczaku2 łyżki mas