Ciąża i poród

Kremowa zupa jarzynowa – najlepszy przepis na jesień

Kremowa zupa jarzynowa – najlepszy przepis na jesień
Informacja prasowa – Hochland Polska Październik 2019 Kremowa zupa jarzynowa – najlepszy przepis na jesień Jesień rozgościła się u nas na dobre. Widoczna nie tylko

Informacja prasowa – Hochland Polska
Październik 2019

Kremowa zupa jarzynowa – najlepszy przepis na jesień

Jesień rozgościła się u nas na dobre. Widoczna nie tylko w kalendarzu, ale również za oknem. Dlatego już czas, aby zawitała także w naszej kuchni! Wypróbuj przepis na zupę jarzynową z blanszowanymi brokułami, kalafiorem i marchewką. W ty przepisie wykorzystaj kremowy serek śmietankowy Hochland. Dzięki niemu zupa zyska idealnie kremową konsystencję i nabierze charakterystycznego, śmietankowego smaku.

Nic nie rozgrzewa lepiej, w czasie chłodniejszych dni, niż gorąca zupa. Z dodatkiem sezonowych warzyw będzie sycącym posiłkiem dla każdego! Na warzywnych straganach bez problemu znajdziemy dorodne brokuły, kalafiory, selery i pietruszkę. A więc nie ma na co czekać, korzystajmy ze smaków jesieni. Warzywa wystarczy ugotować, zmiksować i nasza zupa-krem jest właściwie gotowa. Jednak najważniejszym składnikiem jest serek kremowy Hochland, dzięki któremu zupa zyska kremową gładkość i wyrazisty smak. To doskonały patent na zagęszczenie każdej zupy!
Kremowa zupa jarzynowa z blanszowanymi warzywami
Składniki:
• 2 bloczki serka kremowego Śmietankowy Hochland
• 1 biała cebula
• 1 łyżka oleju
• 1 kalafior
• 1 duży seler
• 2 pietruszki
• 1 ziemniak
• 1,5 l bulionu warzywnego
• Liść laurowy
• 3 ziarenka ziela angielskiego
• Świeżo zmielona gałka muszkatołowa
• Sól, pieprz
Dodatkowo:
• Brokuł, kalafior (tylko różyczki)
• 2 marchewki pokrojone w kostkę
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• Natka pietruszki do podania
Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy z wyjątkiem gałki muszkatołowej i gotujemy pod przykryciem 40 minut. Wyławiamy ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy gałkę, serek kremowy śmietankowy Hochland i miksujemy na gładki krem. Brokuł, kalafior oraz marchewkę blanszujemy na oliwie. Krem z białych warzyw podajemy z blanszowanymi warzywami oraz posypujemy pietruszką.

Smacznego!

Sery kremowe Hochland mają szeroki wachlarz kulinarnych zastosowań. Nadają każdej potrawie aksamitną konsystencję i uwielbiany, serowy smak. Można je wykorzystać jako składnik farszu, dodatek do zup, sosów czy sałatek lub stworzyć zupełnie nowe przekąski – tak proste i pyszne!

A to już wiesz?  Kobieca infolinia – Gedeon Richter i Fundacja Edukacji Społecznej w trosce o zdrowie kobiet

Hochland ser kremowy w bloczku Śmietankowy
Cena: ok. 2,29 zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy